keskiviikko 12. elokuuta 2009

Tervetuloa avajaisiin!!

No niih...Tervetuloa sisustus putiikki Villa Marengin avajaisiin. Tavaroita ja esineitä lisäillään sitten pikku hiljaa, mutta putiikki on nyt virallisesti auki :)

Ennenkuin kurkistamme sisään ,kerron hiukan talon ja koko idean taustaa, joten malttakaa vielä hetki.

Artesaaniksi opiskellessani, meitä oppilaita (naisia) oli monenlaisia. Vasta peruskoulusta päässeitä, lukiosta tulleita, alan vaihtajia, nuoria, vanhoja, lapsettomia ja muutama joilla oli jo perhettäkin. Erilaiset ihmiset ja elämän tilanteet kiehtoivat meitä kaikkia ja puhuimme usein millaista elämämme olisi, jos se olisikin toisenlaista.

Minun elämäni oli toisista hiukan "kadehdittavaa", kun minulla oli lapsia (silloin vain kolme). Itsestä tuntui välillä, että olin luokassa usein kuin zombi, sillä tyttärelläni oli todella vaikea lapsuus ajan astma ja usein tulinkin luokkaan tunneille suoraan sairaalasta. Yöt menivät läksyjä tehdessä ja portfolioita rustatessa, päivät koulussa, sairaalassa ja kotona poikia hoitaessa. Silloin minä usein ajattelin millaistahan se lapsettoman sinkun elämä oikein olisikaan, millainen minä olisin ja mitä tekisin. Olisinko niin rohkea, että perustaisin sisustusputiikin?? ;D

Kotiäitinä oleminen on edelleenkin hyvin hektistä, välillä painetaan tukka putkella, kaikilla on känkkäränkkä päivä ja toisinaan ei tapahdu mitään erikoista ja elämä on leppoisaa. Kaikista hetkistä olen hyvin onnellinen. Myös siitä, että olen löytänyt aivan ihanan harrastuksen ja saanut sen välityksellä tutustua upeisiin ja taitaviin ihmisiin. Ja mikä parasta, tässä harrastuksessa kaikki on mahdollista myös se visio, millaista elämä olisi, jos se olisi toisenlaista ;D ;D

Joku totesikin, että minussa ja neiti Marengissa on jotain samaa, hyvinkin mahdollista. Silti neiti Marenki on ihan oma persoonallisuutensa, omapäinen ja tätä päivää elävä putiikin pitäjä :D
Mutta kurkistetaanpas sisään..hiukan tyhjältä näyttää, onkohan tämä nyt varmasti avattu?
Keittiön ja puodin väliseen oviaukkoon tekaisin helmiverhon, sellainen olisi ihana oikeastikin. Mutta meidän huushollissa se ei taitaisi onnistua..siihen olisi kuitenkin hirtettynä vaikka minkälaista batmaniä ja muoviukkoa.
Tervetuloa! Mirella toivotteleepi. Puodissa on tarjolla asiakkaille leivonnaisia ja tietenkin marenkeja. Lapsetkin saavat suut makeaksi Sinikan valmistamilla Englannin lakuilla.

Tavarat alkavat pikku hiljaa löytää paikkojansa, vaikka paljon on vielä tehtävääkin. Etualan korissa teksti somisteisia tiskirättejä :)
Hyllyssä Greengaten tyynyjä ja lautasia.
Kaikkia tyynyjä en viitsinyt laittaa puotiin ja tavaroita laitellessa huomasin, että hirveä hyllyjen, koukkujen ja naulakoiden väkertäminen olisi seuraavaksi vuorossa, jotta tavaroita saisi esille. No tehdään kun ennätetään :)
Neiti Marenki asuu puotinsa yhteydessä, joten hiljaisina hetkinä voi puodinpitäjä hipsiä pikkuruiseen keittiöönsä, juomaan kupin kaakaota tai Pepsiä. Mikään ei myöskään ole herkullisempaa, kuin Mirjan taituroimat räiskäleet mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.
Sähäkkä kissan ronttikin on jäänyt ihan taloksi. Minä kun ajattelin sijoittaa kissan ihan muihin ympyröihin ja haaveilin Mirellalle pikku koiraa käsilaukussa kiikutettavaksi...no toisin kävi ja nyt en voi kuvitellakaan taloa ilman tuota Hannan huovuttamaan iki ihanaa kissaa :) Kissan nimi on Muskotti ;)
Tässä kokonaiskuvaa köökistä. Yksi puute tässä köökissä on, nimittäin tilan puute :D Että minne se jenkki jääkaapp oikein sijoittuisi, vai onko jääkaappi integroitu tuonne tiskikaappiin, se jää nähtäväksi.
Seinät ovat melko tyhjät ja paljon tavaroita on vielä laatikossa. Lasikukon olen ostanut Tampereelta vapputorilta. Sinappi ruisleivän päällä on hyvää ja kola juomasta pitää neiti Marenkikin ;)
Käsin tiskaaminen ei käy hipiälle, kun käyttää suojakäsineitä. Nukkekoti kirjojen selailusta näyttää Mirellakin pitävän. Keittiön ikkunakin on saanut pienen alakapan.
Yläkerrassa ei makuuhuoneessa ole tapahtanut paljoakaan. Sänkyä olen vasta tuunaamassa ja hyvin paljon kesken. Verhokin on vain heitetty, en oikein tiedä onko lopullinen versio. (Samaa verhoa on puodin näyteikkunassa)
Kaappia olen tuunaillut ja siihen olen tehnyt kanaverkko-ovet hyttysverkosta, jotka olen liimannut tuon fleksin päälle. Hyllyt ja tavarat vielä puuttuvat.
Rautalankaakin olen taas innostunut hiukan vääntelemään.
Muutamia uusia ideoita olen kehitellyt, näitä pitää vielä tuumata ja kokeilla. Milloinkahan sitä oppisi tekemään oikein kaunista ja tasaista jälkeä.
Munakorin uusi versio, pyöreämpi jalallinen malli.

Ja kun tässä ihan höperöidyn, taas kerran, niin vääntelyt jatkuvat! Niitä voit kurkata TÄÄLTÄ;D

28 kommenttia:

Julianna kirjoitti...

Onnea uudelle liikkeelle ja kovaa myyntiä avajaisiin! :) Ihastuttavia kuvia jälleen. Pidän tavastasi kirjoittaa, ja yleensäkin blogisi/tai kaikki ne, ovat mieluisia vierailupaikkoja. Ihanasti kerrot itsestäsi ja kokoemuksistasi,jokainen vierailu blogissasi lämmittää mieltäni,koska tuntuu,että annat lukijoille palan itsestäsi,olemalla aito. Se on kivaa! :)

TINK - SONIA kirjoitti...

Hello from sunny Spain
Your house is so wonderful and sweet! I am an admirer of your way to decorate in minis,I love it.
Kinds regards.Sonia

Mirja kirjoitti...

Onnittelut suloisen liikkeen johdosta *ojentaa kauniin pastellisävyisen kukkakimpun*...Villa Marenki houkuttelee jo pelkällä nimellään astumaan sisään sisustusostoksille :)

Sirkka kirjoitti...

Aivan ihastuttava sisustusliike. Kivasti olet kertonut itsestäsi ja puotiin tekemistäsi tavaroista. Onnittelut minultakin uudelle liikkeelle!

Minna kirjoitti...

Voi Piipa sentään mitä olet tehnyt!!! Ihana ei riitä kuvaamaan Villa Marenkia, kaikki on niin kaunista ja yksityiskohdat tarkkaan harkittuja. Näitä kuvia voisi katsella vaikka kuinka kauan.
Onnea avajaisiin!

Piipa kirjoitti...

Kiitos ystävät lämpimistä sanoistanne!! :)
Kiitos kukista ja onnen toivotuksista!! Kaupoissa käydessä koko ajan huomaa, että tuollainen ja tuollainen ja tuokin tavara täytyy Marenkiin värkätä, mutta pikku hiljaa :)
Sonia, thank you very much, your sweet words! :)

Marcelle kirjoitti...

Voi ihastuksien ihastus!! Putiikki on mielettömän upea!!! Oikein teki mieli päästä hipelöimään sinne kaikkia noita ihania pikkutavaroita :)Tunnelma putiikissa, kuin koko talossakin on sanoinkuvaamaton!

Lotte kirjoitti...

Oi, kuinka suloista! Onnea putiikille :)

Helmiverho on aivan ihana! Mä ostin meille ihan 1:1 koossa tyttöjen huoneiden oviin Indiskasta muutama vuosi sitten tuollaiset ja tottatosiaan, niistä ei kovin montaa helmirimpsua taida enää olla jäljellä ja niistäkin harvoista roikkuu välillä jos jonkinlaista ötökkää... ;D Muuten, pikkuinen laukussa kannettava koira olis aika must juttu tälle sinkkuneidille! Eihän sitä tiedä, vaikka kissa ja koira pääsisivät hyviinkin väleihin :)

hannajaleijona kirjoitti...

Apua, miten ihanaa! Myös aiemmin esittelemäsi Ella-hella on ihan mieletön. Onnea Mirellalle ja eiköhän tuolla ala sutina käymään, kun noin houkuttelevaa tavaraa on jo nyt! Muskotti näyttää oikein tyytyväiseltä...

H / Lumimäellä kirjoitti...

Onnea kauniille sisustuspuodille! :) Olet kyllä onnistunut (jälleen kerran) vallan mahtavasti. Villa Marenki on täynnä mitä ihanempia juttuja - joita tulisi oikeasti varmasti ostettuakin! :D

Mirellalle kukkia kimpullinen ja kiitokset herkullisesta leivoksesta ja marengista, nam!

Eliisa kirjoitti...

Onnittelut sisustuspuodille! Kaunista jälkeä ,niin viihtyisää. Ja kaikki nuo sun pienetkin tendyt jutut on niin ihania. Helmiverho on kyllä huippu!!

Oli myös mukavaa lukea sun pohdintaa opiskeluajoilta ja elämän varrelta.

anneve kirjoitti...

Onnea, onnea liikkeen avajaisiin! Niin upeaa, niin upeaa... Ja kaikki tuo tekemisen määrä.
Liike on kyllä ihanaisen Mirellan näköinen. Ja kyllä tuo Muskotti näyttää sopivan Mirellan kuvioihin oikein hyvin. Mieltäni liikutti myös talon taustasta tarina. Siihen tuli sielukkuutta aimo kasa lisää.

Eija kirjoitti...

Onnea uudelle putiikille, on niin soma liike, että!!! Kivoja tavaroita ja ihana tunnelma. Tätä pitää vielä palata katsomaan, niin paljon oli hienoja yksityiskohtia.

Maria kirjoitti...

Olipas mukava lukuhetki.. me täällä Marikin kanssa istuskellaan aterialla ja nautiskellaan kauniista kuvista ja ihanasti kerrotusta tarinasta :)

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommenteistanne, ihan tässä häkeltyy! :)

Viikonloppu meneekin taas juhliessa ja herkkuja maistellessa, ihana päästä valmiiseen juhlapöytään :)Ukki ja mummokin tulevat meille käymään ja sen jälkeen olisi tarkoitus ryhtyä hiomaan hiukan lattioita ja maalaamaan seiniä 1:1 koossa. Ihan hirveä rumba vain sen takia että tytär ja poika vaihtavat huoneita keskenänsä, huh heijaa!

anja kirjoitti...

Onnea uudelle kaupalle. Mitä ei tästä lähtien minimaailmoistamme löytyisi, sillä kauppoja on niin moneen tarpeeseen kuin ikinä kuvitella saattaa. Tämä sinun olisi yksi niistä, joissa taatusti tunkisin käymään itse sisällä, jos ovesta mahtuisin ;)

Kii kirjoitti...

Oi - aah! Ei voi kuin ihailla. Niin lopputulosta kuin ihan sitäkin, että jaksat ja ehdit kaiken arjen keskellä rakennella jotain näin ihanaa.

Olga kirjoitti...

Onnea uudella ihanalla liikkeelle! Kaikki on niin herkullisen näköistä! Pidän vaaleista väreistä, ja tämän tyyppiset kaupat ovat ihania. Tykkään myös tosi paljon puodin nimestä. Nam! :)

Taiju kirjoitti...

Ihana sisustusliike! Jos Mirella Marenki on jonkinlainen alter egosi, se kertoo paljon (mukavaa) sinusta!

Miia kirjoitti...

Kylläpäs olisi hypisteltävää, jos tuonne pääsisi minikokoisena ostoksille! :) Muutenkin koko talo on aivan ihana. Ja olipas kiva lukea tuo sisustusputiikkiin liittyvä tarina. Se on juurikin noin, että nukkekotimaailmassa voi toteuttaa omia hurjiakin haaveitaan esim. sisustuksen tai elämäntavan suhteen.

Eija kirjoitti...

Arvoisa Galleria Bastetiin avajaisissa vierailija. Tiedoksenne että arvonnassa teitä lykästi. Eli saanko osoitteenne, sen voi jättää allekirjoittaneelle osoitteeseen eijapisteluotoätgmailpistecom

Piipa kirjoitti...

Hurjan paljon kiitoksia kaikille, ihanista kommenteistanne, ihan sydäntä lämmittää!! Kiitos :)
Todellakin tuo alter ego nimike on ihan loistava! :D

Kyllähän näihin kaikkiin nukkekodin asukkaisiin laittaa osan itseään, toivetaan ja haaveitaan. Kaikkea ei voi tai ei ole tarviskaan toteuttaa 1:1 koossa, nukkekoti riittää silloin vallan mainiosti :)

sirpa kirjoitti...

Voi hitsi, mulla on jotenkin jäänyt tämä sinun uusi blogi kokonaan huomiotta, ää! Meni kuule aikamoinen tovi lukiessa kaikki jutut läpi. Täällä on vaikka mitä hienoa ja jutut on kivoja lukea, kuvat on kauniita ja kaikkea kivaa olet hankkinut. Jatkossa huomaan käydä täällä säännöllisesti.

Piipa kirjoitti...

kiitokset kaimalle ;) kivasta kommentista!! :)
Pippurisen puolella on todella hiljaista, Villa Vanillassakin on paljon kaikkea kesken, mutta päivittelen taas sitä blogia, kun ennätän ja tulee jotain esiteltävääkin :)

Hertta kirjoitti...

Kyllä on kaunista ja somaa... taidankin lähettää oman Herttani puotiisi ostoksille ! Paljon onnea kaupalliseen toimintaan ja toki muutenkin ; )
Helena

Marjatta kirjoitti...

Onnittelut minultakin uudelle suloiselle putiikille! Kuvista ja teksteistä välittyy niin mukava ja lämmin tunnelma! Olet kyllä ollut tosi ahkera, ihailen.

tiina kirjoitti...

Tää on aivan ylisuloinen koko marenki!!! <3

synnøve kirjoitti...

Hei ja tervetuloa blogiin! Rakastan työtä, tämä on vain kiva pieni kauppa i'v nähnyt pitkään aikaan.
Synnøve