tiistai 11. elokuuta 2009

Sähköhella- Ella ja hiukan muutakin

Heissulivei taas, viikonloput ovat olleet yhtä juhlaa ja juhlinnat jatkuvat :) Mikäs sen mukavampaa, kuin päästä aina valmiiseen juhlapöytään herkuttelemaan! :)

Villa Marengissakin herkkujen teko, tapahtuu tästä lähtien hiukan helpommin, kun keittiö sai kunnon hellan. Netin selauksen, kirjojen tutkimisen ja omien muistikuvien mukaan syntyi sitten tällainen kapistus. Hellan olen tehnyt Eskimo jäätelöpaketin pahvista, vain merkkivalo on helmestä. Leikkauksen, teippauksen, liimauksen, pakkeloinnin ja maalauksen jälkeen jäätelöpaketista kehkeytyi ihan käypä hella. Luukkuja en jaksanut tehdä avattaviksi, niin ja nappulat eivät käänny, eikä liesikään oikeasti lämmitä :D :D muuta kuin mieltä ja sehän riittää, oli tämänkin näpertäminen niin kivaa puuhaa!! :)
Altaassa sinkku naisen tiskit odottelevat tiskaajaansa. Pumppupullosta voi kätevästi annostella tiskiainetta.
Tampereen messuilta Nukkekoti ja -lelun pöydästä ostin pienen hyllykön..siitä olen poistanut alaosan ja yläosan, ja maalaillut valkoisella ja hiukan turkoosilla (yläosasta olisi tarkoitus muokata hyllyjä seinälle)
Halusin tuohon päälle sellaisen vahakankaan näköisen päällisen. Kokeilin kankaan päälle kontakti muoviakin, mutta tuli mielestäni liian kiiltävä, joten lakkasin kankaan sitten kolmeen kertaan. Ei näytä ihan vahakankaalta, mutta saa kelvata :)

Tason päälla Forssan markkinoilta Susannalta ostamani iki ihana leipälaatikko. Paahtimen tuunauksen olenkin aiemmin esitellyt, siihen pitää tehdä vielä töpseli ja pistoke seinään ;D
Puodissakin saa pitää kohta avajaiset, tavarat hyllyille ja siinäpä se alkaa kohta olla. Oikean puoleiselle seinälle haaveilen suurehkosta hyllystä, johon saisi tavaroita kivasti esille, mutta rahan hölväyksen jälkeen puoti saa odotella hyllyänsä ;D joten sitä sitten myöhemmin.

Niin ja ulko-ovikin on paikallaan. Ovea voi hiukan liikutella, mutta tarkoitus kuitenkin on, että ovi on aina hiukan kutsuvasti raollaan :)

Kaikenlaista vielä puuttuu, kuten puodin kyltti, mutta niitä sitten teen kun aika niin sallii. Tarkoitus olisi hiukan rempata 1:1 koossakin ja sehän se vasta aikaa vievää puuhaa onkin, kun on muutamat juhlatkin vielä juhlimatta.
Mirjan taituroima linnunpesä on päässyt paikalleen :)
Mutta kuka on jättänyt jäätelön ikkunalaudalle ja tuhrinut sillä ikkunankin, joku pojan koltiainen tietysti. (tahrat ovat oikeasti kuumaliimaa, joka ei ikkunasta irtoa sitten millään). Marian taituroiman jäätelön sijoituspaikan tiesin jo sitä ostaessani. Niinhän se menee, että mitä ei voi peittää, sitä pitää korostaa :D

Hyviä koulun alkuja vaan kaikille!!! Meillä vanhin aloittaa lukion ja toiseksi vanhin ylä-asteen, neiti saakin sitten käydä ala-asteen melkein loppuun, ennenkuin nuorin parivaljakko aloittaa koulutiensä :)

Huh kun tämä aika vierähtää niin nopsaan, muistan oman ensimmäisen koulupäivänikin kuin eilisen. Aloitin koulutieni kuusi vuotiaana, pituuttakin oli runsaat 107cm!! IIK ;D ;D
Päälläni oli lyhyt, valkoinen mekko, jossa sinisiä palloja, minulla oli polkka-tukka ja suuri punainen koulureppu (oikea laatikko ;) ) Isäni aina vitsailikin, ettei aina tiennyt veikö tyttö reppua, vai reppu tyttöä :D
Terkkuja vaan hurjasti kaikille ekaluokkalaisten äideille, on se vaan niin liikuttava hetki, vaikka kysessä olisi ylä-asteen eka tai lukion eka ;D ;D

14 kommenttia:

Mirja kirjoitti...

Ihanaihanaihana on Villa Marenki:)
Musta on niin ihanaa kun näissä nukkekotihommeleissa ei raha ratkaise, vaan tarvitaan vaan vähän pahvia tms. ja mielikuvitusta ja ähräystä ja tuloksena on parempi kuin uusi ja varmasti sellainen jollaista ei ole muualla:))

HoO kirjoitti...

Voi miten suloisia juttuja jälleen kerran :) Sinulla on aina mitä ihanampia tunnelmakuvia. Villa Marenki on EHDOTTOMASTI yksi suokkinukekodeistani. On ilo seurata sen valmistumista.

Itsekin odotan oman tyttäreni kouluun lähtöä... vaikka onhan siihen toisaalta onneksi vielä moooonta vuotta :D

Eliisa kirjoitti...

Upea upea hella. Luulin, että olet löytänyt jostakin uuden hellan ja tuunaillut sitä. Mutta ihan pahvista se niinkö on tehty :)

Ihania kuvia jälleen ja hyvältä näyttää. Villa Marenki on myös niin pikkuinen talo, etää se voisikin olla seuraavilla Tamperetalon messuilla näytillä.....

Meillä huomenna aloittavat toka ja kolmannen luokan - ja tuntuvat muka jo niin isoilta :)

Minna kirjoitti...

Voi apua kun on kaunista! Ihan kaikki, tavarat ja kuvat; näissä silmä lepää.
Tykkäsin kovasti tuon pöydän "vahakankaasta" ja hella on upea.

Julianna kirjoitti...

Kaunista ja tunnelmallista jälleen. Hella on kyllä hieno ja minäkin tykkään isosti tuosta vahakangastasosta!Ja paahdin on kyllä niin söpö siinä pöydän päällä!

Lotte kirjoitti...

Voi että, kun on taas söpöjä kuvia! Keittiö pesualtaineen ja tiskeineen on tosi herkullinen :) Linnunpesä niin suloinen ja puodossakin näyttää aivan ihanalta. Tullaan me avajaisiin sitten, ehdottomasti :)

Piipa kirjoitti...

Kaunis kiitos kivoista kommeneteistanne!! :)Nämä omat tekeleet tuntuvat usein sellaisilta kyhäyksiltä, joten kehunne lämmittävät todellakin mieltä!!
Niin ja ihan pahvista on kyhäelty :) jäätelöpaketin pahvi on tosi hyvä materiaali, sopivan jämäkkää ja tikkujakin saa nukkistelu materiaaliksi...niin ja ensin saa herkutella jäätelöllä ;D

Maria kirjoitti...

Ai kuin kaunista ja upea hella!!!

Sinikka kirjoitti...

Mielenkiinnolla taas katselin kuviasi, kaikki on niin hyvin suunniteltua ja kaunista. Hella on todella onnistunut. Olisi ilo asua tuolla Villa Marengissa.

Merja kirjoitti...

ihania kuvia.miten pahvi voi jonkun toisen käsissä näyttää näin hyvältä..itse viskasin roskiin pahvista ähräämäni kalusteet.Tuo tiskiallas on sievä,jotain samantapaista olen ajatellut Villa Lumoukseeni ja siitä tuli mieleen,että pitäiskös Lumouksen Linnean ja Marengin emännän alkaa kirjeenvaihtoon,molemmilla on pikku puti ja asustavat sinkkuina,tildamaista on sisustuskin molemmilla ;) yhteisiä puheenaiheita voisi olla ;D
Enkeleitä ekaluokkalaisen koulutielle,meiltä löytyy myös ensi viikolla ekaluokkalainen sekä eskarilainen <3

Olga kirjoitti...

Onpas ihania kuvia, olet todella taitava mineilijä! :)

Eija Luoto kirjoitti...

Tuo hella on upea, ihan oikean oloinen. Se raollaan oleva ovi kiehtoo, oletko itse tehnyt ne kaunii kubiolliset ikkunatkin?

Piipa kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteistanne!! :)

Eija, Ikkunan kuviot olivat ihan valmiina painettuina ohueen fleksiin, mutta katselin juuri, että jollain sabluunalla ja kuivalla maalilla töpötellen onnistuisi varmaan vastaavat.
Hauska idea tuo kirjeen vaihto, sinkuilla riittäisi varmaan jutun juurta ja puodin pitämiseenkin saisi ideoita ;D

Taiju kirjoitti...

Onpas taas pahvi totellut sinua kauniisti - suloinen ja niin aidon oloinen hella! Ihania tunnelmallisia kuvia!