tiistai 4. elokuuta 2009

Kattoa ja tuunausta

Katon ja julkisivun edistyminen on hidasta, kun en oikein ole vielä päättänyt, laitanko katolle ja sivuille kaikkia krumeluureja. Sokkeli ja portaatkin ovat vielä päättämättä. Pidän niistä kyllä noinkin, mutta jotain kivimaaliakin olisi kiva kokeilla...no kaikki aikanaan ;D
Ikkunoihin en kuitenkaan laita niitä yläkoristeita, tykästyihin niihin tällaisina.
Talo on muutenkin ollut hiukan erilainen, mitä paketin päältä voisi olettaa. Kaikki ikkunat eivät olekaan ristikolla, vaan ulko-ovessa ja yläkerran ikkunoissa on tällaiset kuviot. Myös kuistin pylväitä sain mattoveitsellä kaivertaa lisää, sillä levyssä olikin yksinkertaisemmat aukot.

Katto on edistynyt sen verran, että olen sen kahteen kertaan vahannut antiikkivahalla ja sammaltakin olen hiukan katolle laitellut.

Nukkekodeissa keskeneräisyys on paljon kauniimpaa. Tiskit altaassa, pyykit vadissa, vaatteet hujan hajan, 1:1 elämässä ärsyttävät, mutta nukkekodissa ne ovat ihania, hellyttäviä ja kauniita asioita! :) Oman kotimme katolle eivät sammaleet kuulu, mutta nukkekodin katolle niitä pitää ihan pakosta laittaa :D Sinne tulee myös Mirjan taituroima linnunpesä, kunhan saan katon viimeisteltyä.
Forssan markkinoille, ennakkoon Doloreksesta tilaamani pöytä, on joutunut pienen tuunauksen kouriin. Poistin pöydän jaloista turhia krumeluureja ja madalsin pöytää, jottei pöytä peitä koko ikkunaa.
Maalasin pöydän ja tuolit ensin mustaksi ja siten valkoiseksi. Pöydän pintaan, noihin reikiin laitoin koholakkaa, jotta tuli sellainen lasipinta. Saa nyt nähdä jäävätkö nämä ihan näin... :)

10 kommenttia:

anja kirjoitti...

Kauniit ovat ihan noinkin, vaikken tiä millasia olivat uutena ;) Huone kaikkiaan vaikuttaa oikein mukavalta.

Lotte kirjoitti...

Talosta tulee kyllä suloinen! Mä haluan ehdottomasti kans kokeilla joskus tuollaista hillitymmän väristä taloa. Itseasiassa oli tarkoitus tehdä sellainen jo tästä, mikä mulla nyt on käsittelyssä, mutta sitten tuli pakottava tarve saada vähän väriä... ;D

Ihan samaa mietin täsä yks päivä, että tiskialtaaseen täytyy ehdottomasti saada vettä ja vähän tiskaamattomia tiskejä, huoneiden lattioille leluja ja muuta "sotkua". Nukkekodissa se tuo kodikkuutta. Siellä kun ei tarvitse itse loikkia niiden kamojen yli. Myöskään sammal katolla ei aiheuta kosteusvaurion uhkaa :)

Mirja kirjoitti...

Kaunista jälkeä olet saanut aikaan:) Mä jätin mun Buttercupista kanssa laittamatta kaikkia koristeita.. ehkä se on tätä suomalaisuutta...yksinkertainen on kaunista;)
ps. Onpa muuten mukavaa, kun linnunpesälle löytyi noin soma paikka:))

Minri kirjoitti...

On se vaan yhtä ihana kuin livenäkin. :D
Tuo lasipinta-juttu näyttää tosi hyvältä ja hieno idea taas kerran.

Eija Luoto kirjoitti...

Vallan mahtvaa on edistyminen tällä raksalla - mahtaisko Tane päästä oppimaan sinne ;D

Piipa kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteistanne!!
Tämän talon remppa reiskalla näyttää välillä olevan vauhti päällä, mutta jälkikin on sitten sen näköistä! Katon paanuissakin meni hiukan laskut pieleen ja jäli on sen mukaista, mutta olkoon :)

Julianna kirjoitti...

Hyvältä näyttää kaikki. Kauniin herkät tuli noista vaaleista kalusteista!

Eliisa kirjoitti...

Aivan ihana tämä sun pikkuinen talo. kattoon ilman muuta sammalta ja joo, tiskit vaan tiskaamatta, tekee sen eloisaksi. Olet sä uskomaton tuunaaja, aika työ katkoa jalkoja ja maalailla. Tuo kalusto sopisi alkuperäisenä mun siihen "tulevaan "taloon..

Piipa kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteistanne!! :)

Alunperin ajattelin että talosta tulisi ihan vain sisutuksellinen elementti ja osakotimme 1:1 sisustusta.
Mutta niinhän siinä taas kävi, että talolla ja asukkaalla on oma tarinansa. Talon alle pitää varmaan jonkinlaista pihaakin suunnitella, vaikkei alunperin ollut sitäkään ollut tarkoitus ollenkaan miettiä ;D ;D

Virpi kirjoitti...

Täältäkin ääni reilulle sammalmättäälle katolla ja muualla nurkissa. Tiskaamattomat tiskit myöskin erittäin ookoo! Miksi näitä asioita ei voisi romantisoida omassain kodissa? Sitä pitäisi varmana harjoitella, vähän asetella kauneimpia kippoja lavuaariin ja tuoksutella hyvänhajuista astianpesuainetta perään. Kyllä sellaista kelpaisi katsella! :O)