torstai 9. heinäkuuta 2009

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty ;D

Villa Marengin rakennustyömaalla on ollut hiljaista, rakennuttaja on vain lorvaillut ja piipahtanut hetken mummolassakin. :)

Rakennustyön edistämiseksi piti hiukan suunnitella ja sommitella, jotta jonkinlainen älyn väläys ja inspiraatio iskisi. Tässäpä teillekin öiseen aikaan otettuja pimeitä ja kellertäviä kuvia.

Ensin kokonaiskuvaa. Väliseinät eivät sitten ole kiinni ja kenottavat miten sattuu.
Villa Marengin putiikin paikka oli tietysti ihan selvä juttu, tuohon isompaan aukkoon tulevaan ikkunaan saa pienen näyteikunan.
Tavarat eivät sitten välttämättä ole lopullisia, mutta paljon on tullut jo näperrettyä, varsinkin rautalanka juttuja :D Nukkelasta ostamani pyykkilaudan tuunasin maaleilla ja kiiltokuvalla.
Ja arvaattekos mistä kuvan peilin olen tehnyt?! No poika näitä osia antoi vanhasta rikkoutuneesta kännykästään :) oli ihan valmis tuollaisenaan... maalia hiukan töpöttelin pintaan, jottei olisi niin muovisen näköinen.
Tätä hyllyä yritin sovitella jo Villa Vanillan pesutupaan, mutta tänne se sopii kuin nakutettu. Hyllyssä on jo jonkinlaista tavaraa.
Ylähyllyn purkkien tekemiseen vallan ihastuin, harmi kun materiaalia kertyy niin tuskauttavan hitaasti...eli alaosa on hammastahnatuubin korkki, yläosa nappi. Osat olen vain liimannut yhteen, maalannut ja kylkeen olen liimannut kukkapaperia ja tulostamani tekstin.
Leivosvati on lainassa Villa Vanillasta, Marenkiin pitäis varmaan tehdä omansa...turkasen työläs tehtävä vaan. Rajähtänyt korintekele vieressä pitää sisällään paperikääreisiä saippuoita.
Marengin myynti tiski taitaa olla tässä. Katkaisemani hyllykön yläosa on Villa Vanillassa, mutta alaosa on tänne oikein passeli. Kassakoneen ostin Nukkekoti ja lelun pöydästä Tampereen messuilta ja reutteria.
Tuliskohan tähän sitten keittiö. Sininen kaappi on tänne aivan liian suuri ja sitä vastapäätä ostamani pöytä on Tampereen messuilta Nukkekoti ja lelun pöydästä ostamani hyllykkö, sen tuunaus on vielä pahasti kesken.
Kahvi ja tee-purkit olen tehnyt Marjatan idean mukaan.
Tässäkin jotain viritystä. Leipälaatikko on myös keskeneräinen, olen tehnyt sen ihan pahvista, oman leipälaatikkomme mallin mukaan..siitä puuttuu vielä kansi.
Veskin suunnittelua. Minullahan on tosiaan näitä veskinkin kalusteita, joita sain yhtenä jouluna lahjaksi. Tännehän ne sopivat muokkauksen jälkeen. Villa Vanillaan täytyy sitten ostaa uusi kylpyamme ;D Pönttö on keskellä ikkunaa, kun ei kuvauksen ajaksi sopinut mihinkään muualle ;D
Tämä on talon vaikein suunniteltava tila, tuo ikkunasyvennys on oikeastaan tosi vaikea sisustettava. Ensin ajattelin, että nukkumispaikka on siinä, mutta oishan se kiva ihan sänkykin laittaa. Olemassa oleva (joskus joululahjaksi saamani) metallisänky näytti turhan suurelta. Tämä olisi aika kiva, mutta sitten joutuisi Jonah poika Villa Vaniljasta olemaan ilman sänkyä..no eipä ole kyllä huonettakaan pojalla, joten saa nyt nähdä. Jonkinlainen olohuone makuuhuone viritelmä tähän kaiketi tulee

Virkatut tyynyt ja sängynpeite ovat Maisan taitavaa käsialaa. Vaatekaappi on muovinen Lunby kaappi on tuskin jää tuohon.
No joo minäpä jatkan suunnittelua, ehkäpä tämä tästä avautuisi :)

12 kommenttia:

Cilla kirjoitti...

Näyttää kivalle : )

Julianna kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Puoti on kyllä ihana, nt jo löytyy vaikka mitä herkkuja sieltä,purkit suloisia!

Lissu kirjoitti...

Tuosta tulee todella suloinen talo <3
Kaikkea ihanaa siellä jo on...

Taiju kirjoitti...

Tästä tulee todella hieno kokonaisuus, ja paljon ihania esineitä olet jo toteuttanut. Tuo peili on aivan loistava oivallus!

Marcelle kirjoitti...

Kuolasin noita ihania esineitä!!!! Nämä kuvat tosiaankin innostavat tekemään omaankin nukkikseen vaikka mitä :)Ihastuin erityisesti "hammastahnakorkki" purkkeihin. Voi olla että joutuu kokeilemaan ideaa...

anneve kirjoitti...

Kun aivan tyhjään aloittaa ja huoneet voi tulla mihin vain, se on sitten vaikea päätettävä. Mutta kyllä sinulla on jo niin ihanaa hahmottumassa, että... Ja kaikki pienet ihanat esineet, voih!

Piipa kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteista!! Nukkis rintamalla on ollut hiljaista, en vaan ole saanut innostettua itseäni, mutta jospa tästä taas pikku hiljaa.

Mietin ja pyörittelin noita huone järjestyksiä vaikka kuinka kauan, mutta noiden kalusteiden kanssa on jotenkin helpompi suunnitella.
Useaan kertaan piti talon huoneitakin mittailla, että onko tämä talo nyt ihan oikeasti 1:12 kokoa, kun niin pieneltä tuntuu, mutta on se ;D

Anname kirjoitti...

Kolmannessa kuvassa näkyvä pyykkilauta kiinnostaa... Oletko itse tehnyt? jos niin miten? Jos olet osatnut, niin mistä?
:)

Sinikka kirjoitti...

Ihanalta näyttää jo nyt! Puotiin tulisin ostoksille heti, kun on niin suloisia esineitä pullollaan. :)

Lotte kirjoitti...

Villa Marengista tulee joka tytön (ja naisen) unelma! kauniita tavaroita ja ihanan rauhallinen tunnelma!

Eliisa kirjoitti...

Huh, kyllä on kaunista. Aivan ihania tavaroita!! Minä ihastuin täysillä noihin "hammastahnakorkkipurkkeihin". Ja peili on kyllä mainio. Sulla noita ideoita riittää!!

Minna kirjoitti...

Hienon näköistä! Just niin "Piipaa" kuin olla voi. Talostasi tulee upea.