maanantai 22. kesäkuuta 2009

Pikku hiljaa...

-"Mikäs kiire se tässä valmiissa maailmassa." Niin oli mummullani tapana sanoa. Tätä elämänohjetta noudattamalla nukkekodin rakentaja ei vaan saa mitään aikaiseksi :) tai ainakin hyvin hitaasti, mutta mihinpä tässä kiire, valmiissa maailmassa! :)
Aikaa on kulunut viime postauksesta, kaikenlainen muu sähellys ja näperrys on vienyt aikaa. Villa Marenkiin tuli kuitenkin tehtyä jo kaikenlaista pientä ja joitakin kalusteitakin teki mieli sovitella, mutta mihinpäs sovittelet, kun talo makasi laatikossaan.

Siispä ei auttanut muu kuin ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä patistelemaan siippa töihin ;D ;D ;D mitäpä se mies Juhannuksena muuta puuhaisi kuin rakenteleisi nukkekotia! Mitenpä sitä mies muutoin juhlistaisi syntymäpäiväänsä, kuin suomentamalla nukkekodin rakennusohjeita vaimolleen... ;D ;D
No minä irrottelin osat ja hion, mies oli ohjeiden lukijana ja apukäsinä kun kappaleet piti saada liimattua kuumaliimalla yhteen. Eli päädyin talon rakennus projektissa siihen, että kasaan talon mahdollisimman pitkälle, pakkeloin, hion ja maalaan kerralla paljon, vääntyilemisen estämiseksi.

Väliseinät ovat vielä irrallaan, niiden paikat ovat vielä hiukan hakusessa. Oikealla olevan porrasaukon liimasin umpeen, sillä portaat vievät talosta ihan liikaa tilaa. Ja sitä paitsi, puodin pitäjä on sorjasäärinen sinkku, kyllä hän jaksaa hyvin loikkia yläkerran ja alakerran väliä :D

En ole vieläkään oikein saanut päätettyä, että millä värillä talon loppujen lopuksi maalaan ja entäpä se sisäpuolen väritys..ihan hakusessa sekin, joten senkin takia päätin kasata koko talon ja miettiä niitä värejä ajan kanssa, sillä mikäpä kiire se tässä valmiissa maailmassa ;D ehkäpä tämäkin tönö joskus valmistuu.

10 kommenttia:

Lotte kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Tuosta kuistista tykkään ihan älyttömästi!

eija kirjoitti...

Kyllä tulee soma tuosta talosta. Villa Marenki viittaa hempeään väritykseen... sisälle vaniljaa ja vaaleanpunaa... ulos kaunista kelta-valkoa... harmaakin menisi ikkuna- ja ovipieliin... vihertäväkin on kaunista kunhan on hempeää -

Tessa kirjoitti...

Hiljaa hyvä tulee.. Eikös se niin mene sanontakin? Joka tapauksessa upea talo on valmistumassa!

Hertta kirjoitti...

Soma talo sinulla rakentumassa !
Minullakin rakennusmaa lepää vielä paketissa. Pitänee antaa sille vähän happea, jos saisin omankin inspiraation liikkeelle...
Kauniita kesäpäiviä rakennustyömaalle toivotellen, "Hertta"

Olga kirjoitti...

Voi, kylläpä siitä tulee soma! Sen verran taidan nukkismaustasi tietää, että hempeät värit tulevat olemaan juttu...? :)

Piipa kirjoitti...

Kiitos piristävistä kommenteista!! :)

Talon rakennus on oikeastaan aika pitkäpiimäistä hommaa, hirveä hinku olisi jo päästä nikkaroimaan kaikkea muuta. No pakko kuitenkin ne huonejärjestykset päättää ensin, että näkee mitä tuonne oikein mahtuu.

Eija ja Olga tietävät ihan nappiin, hempeää väritystä olen ajatellut :) suurinta pään vaivaa tällä hetkellä tuottaa nuo kaiteiden ja katon värisävyn miettiminen...no eiköhän se punainen lanka pikku hiljaa löydy :)
Talon olen jo kertaalleen pakkeloinut ja maalannutkin, vielä kaikki osat eivät ole paikoillaan. Näissä taloissa on mielestäni huonoin puoli juuri tuo pakkeloiminen. Vaikka kuinka yrittää sovitella osat kohdilleen jää helposti rakoja, joita on kova työ pakkeloida, sillä muuten valo paistaa hassusti seinänraosta.

Maria kirjoitti...

Kiitos Piipa ihanasta kukkakorista!!!!

Virpi kirjoitti...

Piipa, olet luukussa numero yhdeksän! :O) Kiva kun lähdit mukaan!

Piipa kirjoitti...

Ole hyvä vaan Maria, kiva jos pidit! ;)
Virpi ihan innolla mukana,tosi kiva juttu osallistua:)

Minna kirjoitti...

Heips,
Avasin uuden blogin bloggeriin muihin kuin nukkisjuttuihin. Käy kurkkaamassa, Talo maalla on ensi kesän projekti...
Minri