tiistai 14. heinäkuuta 2009

Näperrystä ja räpellystä, sekä tuunausta ja tuumausta

Kyllä on aikaa vievää tämä nikkarointi, vaikka yömyöhään kukkuisi, siin tuloksena on vain jonkin verran näperrystä ja tosi paljon räpellystä. Eniten vie aikaa se, kun miettii missä järjestyksessä taloa sisustaa ja rakentaa. Hyllyn taakse ajattelin jonkinsortin panelointia, mutta ensin pitääkin laittaa ikkunat paikoilleen, jotteivat näyttäisi hassuilta...joten hiukan taas kestää :P

Tätä sisustuspuotia olisi jo niin kiva päästä laittelemaan, joten oli pakko hiukan tuunata kalusteita ;D

Edellisen postauksen valkoiseen hyllyyn tein jäätelötikuista vetolaatikot, ovat ihan feikit, mutta sopivat ihan kivasti tuohon :) Vetimet ovat rautalangan pätkiä. Hyllyäkin hiukan maalasin ja sotkin, jottei olisi niin kiiltävä.
Alimmalla hyllyllä on tapetti rullia, ne ovat Tilda papereista tehtyjä. Seuraavalla hyllyllä on lahjapaeri rullia.
Talon seinissä on tapetteina Tilda papereita, ne ovat todella hyvää materiaalia!! Paperit ovat paksuja joten peittävät seinään jääneitä röpöstyksiä ja paperit on helpot liimata vain puikkoliimalla paikalleen, ei tule kupruja!! Suosittelen!
Myyntitiskin maalatut kukkaset piilotin maalin alle, jotta sopii paremmin liikkeen tyyliin. Hyllyn päässä on lahjapaperi rulla, josta voi repäistä sopivan palasen lahjapaperia. Arvaattekos mistä tuo metalliosa on??
No sehän on henkseleiden sellainen säätö juttu, oikein passeli tähän hommaan :) Samalla idealla, hiukan erilainen lahjapaperi systeemi on Violetan kukkakaupassa :)
Edellisen postauksen sininen kaappi on kokenut myös hurjan muodonmuutoksen, vaikkei heti uskoisikaan ja siitä suuri kiitos miehelleni. Hän sahasi kaapin lyhyemmäksi ja kavensi takaosan. Minä kaiversin altaan aukon hiukan edemmäs, jotta allas istuu paremmin kalusteeseen ja sotkin kaapin maaleilla.
Kaappi sai myös maalaamani hanan, joten kyllä nyt kelpaa tiskailla. Vetimet vielä puuttuvat, mutta olen todella tyytyväinen, että tämä kirppislöytöni löysi paikan nukkekodistani ja on hiukan Shappy chic tyylinen...vaikka työmäärää ajatellen helpommalla olisi päässyt rakentamalla kokonaan uusi kaappi :D :D :D
Kylppärissä on tapetteina Tilda paperia, lattia on vielä tuumauksessa...jotain kaakeleita luultavasti.
Edellisen postauksen kylppäri kalusteet ovat myös saaneet uutta ilmettä. Mieheni kaiversi puukolla tuon kylppärikalusteen altaan isommaksi, se oli ennen vain sellainen, hassu, pieni, pyöreä kolo. Altaan sivut ovat tulitikun pätkät.
Hanat ja saippuatelineen olen poistanut Villa Vanillan pesupöydästä ja kiva oli nekin saada käyttöön. Hanoja pitää paikallaan metalliset helmet. Kaapin alaosan töpöttelin ensin kokonaan ruskealla maalilla ja sen päälle olen sutinut valkoista ja vaniljaa, jotta muistuttaisi sellaista vanhaa kaappia. Yläosan kiiltävä maali on öljymaalia, siitä tuo kiiltävä pinta. Vetiminä maalatut rautalangan pätkät.
Wc-pöntön muokkausessa pääsi (joutui ;D) mieheni taas hommiin. Pönttö oli sellainen pitkä, tasapötkö suikula. Mieheni sahasi pöntön lyhyemmäksi ja kaiversi pöntänjalan pyöremmäksi ja kaarevammaksi. Pöntön alaosan olen taas maalannut öljymaalilla, mutta yläosa on vesiohenteisella Helmi kalustemaalilla töpötelty ja somisteena kiiltokuva :)
Pöntön sisälle mieheni porasi myös syvemmän kolon, jotta olisi aidomman näköinen. Kylpyammeen maalasin myös öljumaalilla, jotta tulee tuollainen kiva kiiltä pinta. Hanat maalasin hopean värisellä akryylimaalilla.
Makkari, olohuone yhdistelmään käytin tapetteina Tilda papereita. Takaosan tapettiin sai tehdä rumia jatkoksia, kun tämän malliset paperit harmillisesti loppuivat kesken ja yritän nyt käyttää tähän taloon mahdollisimman paljon jo olemassa olevia tarvikkeita.
Kauan sitten tekemäni uuni on saanut myöskin valkoista maalia pintaansa...ehkä sitä pitäsi hiukan sotata :)

Tämmöisiä tekeleitä tällä kertaa, pitää tästä lähteäkin hiomaan ja maalaamaan niitä ikkunoita.

Wanhan ajan markkinoillekin olisi tarkoitus tulla ja jos tämän näköinen mamma siellä heiluu, niin tule ihmeessä moikkaamaan!!...Niin ja ei tarvitse olla hiljaa, vaikka tyynyn teksti niin kehoittaakin ;D ;D tyyny liittyy noihin ompelu juttuihini :D :D :D

Ai niin ja ne nimilaput, ne mukaan myös!!!

13 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kyllä näyttää hienolta jo nyt.
On aina niin hauska katsoa, mitä joku toinen saa aikaan saman talon kanssa :)

Moikkaapa markkinoilla, olen siellä myyntipöydän toisella puolella...

Minna kirjoitti...

Oi kuinka upeita juttuja! Ihan mahdottoman paljon olet saanut aikaiseksi. Tuo Tilda-paperi-vinkki on huippu. Pitääkin joskus kokeilla itsekin. Niin ja se henkselipaperiteline...
t.minri

Julianna kirjoitti...

Upealta näyttää!! Tuota lahjapaperijuttua täytyy ehkä soveltaa omaan putiikkiin myös,kiitos ideasta. :) Harmi etten markkinoille pääse, pidä lystiä ja nauti koko rahan edestä! ;D

Tiina kirjoitti...

Toi on hieno! ja hauskaa nähdä kasvosi, kun olen kuvitellut ihan eri näköiseksi :o) niinhän se yleensä menee.

krizze kirjoitti...

Oi joi kun paljon kaikkea kivaa sulla täällä taas, kiitos kuvista! Toi vessanpytty on todella suloinen ja uuni niin liikkis :).

Nähdään Forssassa!

anja kirjoitti...

Onpas paljon todella kivoja juttuja! Ja kuinka ollakaan, aina ne toisen tekemät jutut ovat paljon parempia kuin omat... :D

HoO kirjoitti...

Voi miten ihanalta talossa jo näyttää. Kaikki kyllä miellyttää niin silmääni. Olet kyllä ollut aikaansaava - kuten aina tavallisestikin! :)

Jos vain jollakin konstilla pääsen Forssaan tulemaan, niin toivottavasti törmätään!! :)

anneve kirjoitti...

Oi, kun näyttää hyvältä. Itsellä on samat kylppäri kalusteet ja ne on nyt kahteen kertaan maalattu enkä kuvaa, kun ei vieläkään näytä siltä miltä pitäisi. Nämä sinulla on kyllä onnistuneet. Forssaan on vakaa aikomus ja mukavaa olisi moikata blogituttuja.

Eliisa kirjoitti...

Upeita juttuja jälleen Piipa. Hylly on ihana, lipast ja vesspönttö etenkin. Ja hienoa että olet saanut isännän töihin!! Näistä kuvista tuli kyllä inspiraatiota taas.

Me lähdetään Minnan autolla sunnuntaina kohti Forssaa - tuletko samalla kyydillä?

Heli kirjoitti...

Kauniilta näyttää! Ihanan ruusuista jälkeä:)

Tilda-tapetti pisti myös silmään, oma taloni valmistuu hitaasti, mutta olohuoneessa on juuri samanlainen tapetti:)

Piipa kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteistanne, aina niin piristävät!! :)

Eliisa siihen Minnan kyytin olisi tarkoitus meikäläiselläkin ängetä :D :D niin ei tarvitse yksin lähteä seikkailemaan :)
Rahapussi ja mieli keveänä olisi tarkoitus tulla ihailemaan taas toisten kättentöitä ja toivottavasti ihan tyhjin käsin ei tarvitse kotiin palata ;D

Niin ja tulkaa ihmeessä moikkailemaan!! Pitäisköhän se nimilappu laittaa selkäpuolelle, kun jonkun pöydän edessä kuitenkin kumarassa kykin ;D ;D Mies ehdotti minulle, viiriä hattuun, tämmöistä puoltoista metristä naisimmeistä ei kuulemma muuten huomaa..no heh heh:D

Eija Luoto kirjoitti...

Kylläpä on paljon tapahtunut ja näyttää tulevan todella viehättävä tästä uudestakin talosta! Oivallinen Mieshenkilö siellä tuntuu asuvan kanssasi ;D
Markkinoilla pitää nyt sitten kyllä tavata!

Virpi kirjoitti...

Näyttää tosi kivalta! Ja kivalta näyttää myös itse rouvan blogin takaa, hauska yhdistää nyt kasvot juttuihisi. Paitsi, olin jotenkin kuvitellut sinut vähän vaaleammaksi... En tiedä minkä takia! :O)