torstai 9. huhtikuuta 2009

Ohjetta Pääsiäisen piristykseksi :)

Tällä ohjeella voit tehdä omaksi iloksi rai-ruohon ja tipusia nukkekotiin! Ei kaupalliseen käyttöön!
Rai-ruohon ohje
Tarvikkeet: Vihreää kangasta (limen vihreää akryyli maalia) sakset, nuppineula, liimaa ja astiaksi joko nappi tai korkki. (Korkin tai napin voit koristella maalaten tai kankaanpalasella)
Leikkaa kankaasta kapea nauha, pura kankaan reunaa nuppineulan avulla.
Kierrä purettu kangas suikale rullalle, laita silloin tällöin välille tippa liimaa. Liimaa kiinni korkkiin tai nappiin. Halutessasi voit maalata kangashapsuja akryylimaalilla.
Pienten villa tipujen ohje
Tarvikkeet: pieni määrä keltaista huovutus villaa, 0,30mm paksuista rautalankaa, punaista ja mustaa muliinilankaa, sekä liimaa, sakset ja pihdit(sivuleikkurit).
Pyörittele hiukan kostein sormin villasta pikkiriikkisiä palloja, siten että yläosan pallo, eli pää on pienempi. Liimaa ylä- ja alaosan pallerot toisiinsa.
Leikkaa pihdeillä ohuesta rautalangasta n. 3cm pätkä. Taivuta toiseen päähän kuvan mukainen renkula ja litistä sitten pihdeillä litteäksi. Työnnä rautalanka tipusen alaosasta läpi ja taivuta rautalangan toinen pää kuten edellä. Taivuta pihtien avulla haluamaasi muotoon.
Vedä punainen ja musta muliinilangan pätkä hiukan liimaisten sormien välistä, näin lanka ei purkaannu. Leikkaa langasta tipun nokka ja silmät. Silmiksi voit käyttää myös pieniä helmiä.

Oikein hauskaa ja aurinkoista pääsisäistä kaikille!!!! :D

5 kommenttia:

Jean Day kirjoitti...

Wonderful design, the little chicks are so perfect!

Tiina kirjoitti...

Ihanat!!!
Oikein hyvää pääsiäistä sinne kaikille!!!

Kii kirjoitti...

Oi, kuinka suloisia tipusia. Kiitos ohjeesta ja hyvää pääsiäistä.

Heli kirjoitti...

Suloisia!
Hieno idea rairuohon tekemiseksi:)

Piipa kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!! :)
Oikein hauskaa pääsiäistä kaikille!! :)