tiistai 5. tammikuuta 2010

Hassutuksia isossa ja pienessä koossa osa 2

Kotimme seinää koristaa kuvan mukainen maalaamani kakkuvuoka, joka toimii magneettitauluna. Yhdessä kahvilassa näin tästä vielä sellaisen version, että kakkuvuokan pohjaan oli liitutaulumaalilla maalattu ympyrä ja alareunassa killui somisteena haarukoita ja lusikoita... vink vink ;D
Miniversion tein pullonkorkista. Pohjalle liimasin palan pahvia, johon ensin taittelin ruudukon, jonka pitäisi kuvastaa tuota vuokan pohjakuviointia... niin joka ei oikein hyvin erotu näistä kuvista ;D
Osallistun kerran haastatteluun, jossa haatattelija kyseli minulta kaikenlaista eri mainoksista, silloin tulin selvästi huomanneeksi, että itse mainostettava tuote jäi meikäläiseltä usein ihan mysteeriksi, mutta sitten siinä haastattelun aikana totesin usein...ai sinä tarkoitat sitä mainosta, jossa on ne jännät tapetit, kaunis talo, sellainen jännä sisustus, miehellä upeat silmät ;D jne...hih!
Tämänkin miniversioon tuo mininipsutin, jossa on noita muistilappuja, on peräisin yhdestä mainoksesta.... muistilapussa mainoksessa muistaakseni luki tyyliin, muista yksi päivässä riittää... mutta mikä?? Pusu? Tuskimpa :) Yksi Känkkäränkkä kohtaus? No ehkä yhdessä on jo liikaa :P
No jokatapauksessa nipsutin (mikäköhän senkin virallinen nimi lienee..hih!) tuli sitten väkerrettyä, tuikkukynttilän metalliosasta. Perhos helmi siinä vierellä kuvaa magneettia. Tämä muistitalu päätyy Marengin keittiöön, muistaapahan neiti marenki ostaa sitten Muskotti kissalleen raksuja ja kermaa, nyt kun kissa paran kuppi näyttää olevan ihan tyhjä!

maanantai 4. tammikuuta 2010

Isoja ja pieniä hassutuksia ;)

En ole varmaan koskaan muistanut mainita, että olen intohimoinen kirppiksillä koluaja ja romun kerääjä!? ;D Niin ja mainitsemattahan on myöskin jäänyt, että kaikenlaisesta romusta tulle tuunattua kaikkea hyvin "tarpeellista"!?

Tämä tavaroiden, lue romujen, keräily on ollut aina intohimoni. Silloin kun kattilakuntaamme kuului vain viisi perheenjäsentä, väkertelin kuvassa näkyvän koristuksen... siis romustuksen. Perheen kasvaessa romustuksenkin tuunaus on ollut mielessä, jotta siitä tulisi ajankohtaisempi.... niin ihan tosi jokainen noista killuttimista tarkoittaa siis jotain ;D Yksi ajatus on ollut laittaa pari vanhaa valokuvaa lisäksi, mutta miltäköhän sellainenkin näyttäisi??
Pohdinnan tuloksena syntyi sitten samanlainen killutin minikoossa. Hopea maalilla maalaamaani korkkiin naputtelin pohjaan kuvioita ja reijät ruuvin ja vasaran avulla. Pikkiriikkisiin ruokailuvälineisiin tein reijät parsin-neulan ja vasaran avulla. Sitten vain rautalankaa, helmiä, pikkiriikkisiä vintage-kuvia pahville liimattuina.
Tällainen tästä sitten tuli ja voisinpa tuohon alkuperäiseen malliinkin uskaltaa kokeilla vanhoja valokuvia :)
Hirvittävän vaikea kuvattava vain, kuten kaikki missä on rautalankaa, näyttää lähinnä sotkulta.
Kuvista innostuneina päätin värkätä samalla, mielessä jo pitkään hautuneen korttitelineen Marengin puotiin.
Romulaatikossa pyörinyt rihkama sormuskin tuli samalla tuunatuksi, tuli ihan kivat kehykset :)

Kärpässieni jakkara

Toteutumaton unelma on haave. Mutta kukapa estää unelmoimasta, edes hiukan ja pikkiriikkisen. Olen unelmoinut löytäväni tällaisen Kärpässieni jakkaran 1:1 koossa, mutta tahtovat olla kuin kiven alla, tai sitten hinta on ihan käsittämätön!! Huh heijaa!
Mutta kukapa estää unelmoimasta ja toteuttamasta näitä unelmia 1:12 koossa. Unelmat tulivat toteutetuiksi, parilla eri kokoisella Tiimarin puupyörylällä, puisella napilla, pätkällä paksua balsaa ja tilkalla maalia, sekä liimaa (joka tuolla vielä hiukan tursuilee ;D )
Ja niinhän se menee, että älä unelmoi elämääsi, vaan elä unelmaasi!!! Elätpä sitä sitten 1:1 tai 1:12 koossa :) Niinpä onhan tämä ihan mahtava harrastus!! :)