maanantai 27. heinäkuuta 2009

Johan oli ostokset :D


Forssan markkinat olivat upea elämys ja saaliskin oikein ihana, niitä olen täällä ihmetellyt, silitellyt ja hämmästellen huokaillut..että jotkut osaakin!!

Doloreksesta tein ennakko ostoksiakin, mutta sekös olisi riittänyt... no eihän niitä posliineja voinut mitenkään vastustaa tai muitakaan juttuja :D chenille nauhaakin piti ihan pakolla ostaa, kun oli ihan uutuus tuote :)

Kalusteet, kellon, bunka, ym-nauhat tilailin jo etukäteen. Niin jos tuon bunkailun saloihin uskaltautuisin, tässä joskus, minäkin.

Ja tämä se vasta upea onkin!!
Ja tämä...
Ja nämä! ;D Olen näköjään ihan höperö näihin Reuttersin tavaroihin :)
Marialta upea taulu ja syötävän suloiset jäätelöt. Kankaat Minriltä Nukkekoti yhdistyksen pöydästä. Loput aarteet Nukkekoti ja lelun osastolta.
Reuttersia en voinut vastustaa täälläkään :)
Posliini astiat
Upeaakin upeammat astiat Wooperilta, raidallista olen himoinnut pitkään, tuo kukka kuvioinen oli ihan must!! Hymytytön pää ja ihan käsittämättömän pienet pyykkipojat Mirka Saloselta.

Upeat saappaat ovat tietenkin Loten taituroimat. Juuri näitä saappaita katselin ja huokailin hänen blogissaan, todella taidokkaat ja kauniit!

Hellyttävä linnunpesä on Mirjalta, sitä jo sovittelin Marengin katolle ja on ihan täydellinen!! Kunhan tuo Hannan taituroima katti ei nyt vaan tekisi mitään luvatonta :) Siinä on kyllä niin sähäkän oloinen katti ja mahtava tuo asento.

Upean väriset patalaput ovat Riitalta ja Susannalta ihana leipälaatikko, jota jo ihailin hänen blogissaan. Olen ihan onnessani :) ja vähänkö joku on niinku ostellut kaikkee sävy sävyyn :D :D heh!

Tyttärelleni ostin pienet tuliaiset, tuo posliini nukke on niin hellyttävä, samanlainen pulloposki, kuin neitini vauvana :D Peili ja kangas olivat paketissa mukana. Hänelle ostin myös astioiden kuivaustelineen ja Marialta sain Neidin joulukuuseen ihanat koristeköynnöksen :)

Minulla oli myös mahdollisuus myydä hiukan omia tuotteitani, tyynyjä ja rautalanka juttuja. Kii oli ihan uskomaton myyntitykki, etteipä kotiin viemisinä ollut kuin pari pientä rautalanka juttua. Kiva kokemus tämäkin! :)

Tyynyt näytinkin jo aiemmin, mutta tässä kaikki rautalankailut yhdessä, pari tein vielä messuillakin.


Tässäpä kaikenlaista vänkyrää. Vanhoja ja ihan uusia kokeiluja.

Yksi uusista, eli lähinnä tuo pistelyväline, jolla leipiin ennenvanhaan tehtiin reijät, varsinkin rieskaan, niin leivät kohosivat hyvin :)

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Marengin kylppäri ja muutakin

Villa Marengin remontti on edennyt siihen vaiheeseen, että neiti Marenki on päässyt ensimmäiseen ylelliseen vaahtokylpyyn. Hyllyn päälle on ilmaantunut jo kaikenlaista pientä ja tarpeellista, tököttiä ja tuoksutusta. Ja mikä se sellainen kylpyhuone on, jossa ei ole kristallikruunua, no ei Mirellan mielestä mikään ;D Kaunis kristallikruunu on Sinikan taituroima. Ikkunaan tein rullaverhon ja suihkuverho on pitsiä. Tanko rautalankaa ja pari helmeä.

Kylpyhuoneen lattia on munakennoa (joka aiemmissa postauksissa jo vilahteli, nyt sain pinnankin viimeisteltyä) Kennosta leikatut laatat liimasin kuumaliimalla lattiaan. Sitten hiukan maalasin, paklasin saumat, maalasin, töhräsin ja lopuksi lakalla töpöttelin lattiaa ja hyvin toimii :D
Pippurisen puolella esittelin kirpparilta ostamaani pientä valokuva kehystä ja uskokaa tai älkää sille ei tarvinnut tehdä mitään muuta, kuin laittaa peiliä lasin tilalle ja avot tulipa kiva peili :)
Kerrankin näin :D

Altaaseen tein viemäriaukot, nepparin siitä tappi puolesta, leikkasin sivuleikkureilla vain tapin pois, niin jäi kivat reijät, jotka eivät tietenkään kuvissa näy ;D
Kaapiston kylpeen tein rautalangasta pienen pyyhetelineen, pyyhe kangas Tildaa. Lattialla on froteesta leikkaamani matto, jonka reunat käsittelin rispaantumisenesto aineella ja taustapuolelle liimasin myös palan kangasta.
Kylpyammeeseen tein samalla tavalla viemäri aukon kuin altaaseenkin.
Wc-pöntön kylkeen tein vivun, jotta huuhtelu pelaisi :)
Tästä kuvasta tykkään jostain syystä paljon, lattia kiiltää kivasti. Keittiön lattian tein ihan samoin kuin kylppäriinkin, mutta isommalla laatalla ja hiukan eri sävyllä.
Keittiön "tapettina" on Tilda kangasta, jonka olen ensin liimannut ihan vain puikkoliimalla paperille ja paperin liimannut puikkoliimalla kiinni seinään. Känkkäränkän talossa käytin myös kangasta tapettina, mutta kangas aina venyi, nyt tuli idea ensin liimata kangas paperille, niin johan homma pelitti ihan eritavalla :)

Keittiön allaskaappiinkin sain vihdoista viimein tehtyä vetimet, ne ovat pienestä metallisesta korun osasta ja rautalangasta väännetystä renkulasta kasatut. Altaan viereen tein pumppupullon, josta neiti Marenki, saa sitten astianpesuaineensa tiskialtaaseen annostella. Tekaisimpa parit patalaputkin.

Tänään oli ne Forssan lelumarkkinatkin ja vieläkin on pyörällä pää, ihan mahtava päivä!! Hurjat kiitokset Minrille, Eliisalle ja Kiille, olette mahtavia ja ihania ihmisiä :) Taas moni blogi sai kasvot ja tuttujen kanssa sai höpötellä oikein antaumukselliseti! :)
Minrin ja Eliisan kanssa höpöttelimme vielä meilläkin, oli todella kivaa!! :)
Ja niitä ostoksia, huh huijaa ;D ;D että mitä kaikkea taas tulikaan löydettyä, no tietenkin kaikkea tarpeellista ja ihanaa, mitäpä muutakaan!!!...Niitä näytän kunhan saan kaikki aarteet kuvattua :D

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Monenlaista puuhastelua

Suomalainen suvi-ilta, se on sitten kaunis, tuumi Mirella istuessaan kuistilla ja katsellessaan pääskysten hurjaa lentoa taivaalla. Päivät ja hiukan yötkin ;) olivat sujuneet leppoisasti ompelukoneen ääressä tai rautalankaa kieputtaessa. Mutta mikäpä tehdessä, kun ei ole seinänaapureita jotka häiriintyisivät.
Kunhan myymälä saadaan rempattua niin täytyyhän sitä olla myytävääkin ja itsellekin on kiva laittaa kaikkea kaunista :)


Talo on edelleenkin kesken! Remonttimies oli saanut taas kuulla kunniansa, eihän se puusilmäinen miehen kuvatus, ollut lukenut ohjeita, miten kattopaanut laitetaan. Oli jo hätäyksissään mennyt tervaamaan koko katon. Kaikenlaisia remonttimiehiä sitä onkin, tätä kehveliä en kyllä suosittele kellekään, Mirella päätti topakasti.

Saapa nyt nähdä milloin katto valmistuu.
Remonttimies, kun levittelee vain käsiään ja hokee, ettei nyt oikein ehdi. Esikoispoika täyttää viikonloppuna kuulemma hurjat 16 ja niitäkin kemuja pitäisi valmistella. Ja kattokin on kuulemma niin vaikea, kaikenlaisia jiirejä pitää leikata, kun vanhassa talossa on vanhan talon mutkatkin. Oikeanpuoleinen yläikkunakin on kuulemma niin kierossa, että haittaa hiukan hommia.
No sen on taatusti, joku toinen puusilmäinen remppa mies asentanut, tuumii Mirella itsekseen, vaikkei vaihtasi pois yhtäkään mutkaa, narinaa tai koloa. Niin rakas tämä mummun perintörahoilla ostettu talo on.
Netistä Mirella oli nähnyt ilmoituksen talosta ja siltä seisomalta ostanut. Oli heti tiennyt, että tämä se on, vaikkei sisällekään ollut jalallansa astunut. Rakkautta ensi silmäyksellä! :)

Ja kiireitä tässä oli Mirellakin, puotiinkin tarvittaisiin vaikka sun mitä. Uutuuksia ja ihanuuksia Mirella aikoi lähteä haistelemaan sunnuntaina Forssan markkinoille, josta itselle ja puotiin löytyisi taatusti kaikkea kaunista. :)

Mutta hyvänen aika! Eikös tästä kuistilta nyt puutu jotain? Mirella kummastelee.
Ei kääks! missä ihmeessä on ulko-ovi? Ei hyvää päivää sentään, minne se remppamies taas luikki piiloon. Ootappas kun saan sinut puhe-etäisyydelle niin saat sinä kuulla kunniasi..ja ei sen tarvitse olla edes puhe-etäisyys, kuulet sinä kunniasi kauempaakin!!



maanantai 20. heinäkuuta 2009

Saanko esitellä, neiti Mirella Marenki

Mirella Marenki, sisustuspuoti Villa Marengin omistajatar, istui levottomasti valokuvaamon tuolissa. Mutta kuvat olisivat välttämättömiä, niitä Mirella aikoi painattaa kauppansa käyntikortteihin. Paikoillaan istuminen ei vain käynyt Mirellan luonnolle. Mielessä pyöri tuhat tekemätöntä asiaa ja kärsimättömästi jalka alkoi naputtaa jo lattiaa. No illalla pääsisi flamenco tunneille purkamaan energiaansa.
Kuvaaja räpsii kuvia, kehottaa laittamaan päätä näin ja jalkaa noin. Muutoin niin juro ja jäykänoloinen valokuvaaja, ylittää itsensä. Kuvaaja vuodattaa kohteliaisuuksia ja imelyyksiä, kameran räpsiessä kuvia. Kuvaaja ylistää hänen kauniita kasvojaan ja eksoottisia piirteitä. Mirella huokaisee, jospa se kuvaus alkaisi pikkuhiljaa jo olla loppusuoralla.
Illansuussa Mirella suuntaa kärsimättömät askeleensa remontissa olevan puotinsa ja kotinsa suuntaan. Ah ja voih, kuinka pahasti kaikki onkaan vielä kesken, Mirella tuumii katsellessaan tulevaa oleskelu huonettaan.
Katollakaan ei ole paanun paanua, remonttimies levittelee vain käsiään, selittelee ettei hänellä ole mitään kokemusta kuinka ja miten ne paanut laitetaan. Pitääkö ne ensin maalata levynä, vaiko irrallaan. Vaiko sitten kun paanut ovat kiinni jo katoss??.
Mirella kuohahtaa, espanjalainen verenperintö antaa kuulua itsestään ja remonttimiehen korvat alkavat punoittaa. Kiivaan puhetulvan seasta remonttimies erottaa sanat saamaton pässinpää, epäpätevä miehenkuvatus ja paljon muuta painokelvotonta.
Remonttimies katsoo parhaimmaksi siirtyä pihalle siksi aikaa, että neiti puodinpitäjä on saanut talonsa katsastettua.
Mirella huokaisee ja istahtaa ikkunalaudalle, miten minä nyt taas noin tulistuin. No ehkäpä remontti sujuisi joutuisammin, kun on hiukan patisteltu, Mirella naurahtaa itsekseen.
Askeleet kaikuvat tyhjissä ja hämärissä huoneissa. Keittiössä Mirella pysähtyy..hmm, tilasinkos minä tämän väristä laattaa tänne? Eikös sen pitänyt olla hiukan vaaleampaa ja kiiltävämpää. Ehkäpä laattojen päällä on vain saumauslaastia. No toivottavasti asia on niin.
Kylpyhuoneessa Mirella tulistuu... no tämä laatansävy nyt ainakin on ihan väärä. Siitä täytyy remontti miehelle mainita. Ei muuta kuin vaihtoon koko lattia. Sen siitä saa kun ei koko ajan ole perään katsomassa.
Kyllä taitaa vielä tovi kulua, ennenkuin puoti saadaan auki, Mirella tuumii ja katsoo haaveillen ulos ikkunasta.
Nukke on taidokasta Taru Astikaisen käsialaa. Nuken ostin osina Tampereen messuilta, vihdoista viimein uskallin tarttua nuken kasaamis hommaan, Tarun ohjeet olivat todella hyvät!!

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Näperrystä ja räpellystä, sekä tuunausta ja tuumausta

Kyllä on aikaa vievää tämä nikkarointi, vaikka yömyöhään kukkuisi, siin tuloksena on vain jonkin verran näperrystä ja tosi paljon räpellystä. Eniten vie aikaa se, kun miettii missä järjestyksessä taloa sisustaa ja rakentaa. Hyllyn taakse ajattelin jonkinsortin panelointia, mutta ensin pitääkin laittaa ikkunat paikoilleen, jotteivat näyttäisi hassuilta...joten hiukan taas kestää :P

Tätä sisustuspuotia olisi jo niin kiva päästä laittelemaan, joten oli pakko hiukan tuunata kalusteita ;D

Edellisen postauksen valkoiseen hyllyyn tein jäätelötikuista vetolaatikot, ovat ihan feikit, mutta sopivat ihan kivasti tuohon :) Vetimet ovat rautalangan pätkiä. Hyllyäkin hiukan maalasin ja sotkin, jottei olisi niin kiiltävä.
Alimmalla hyllyllä on tapetti rullia, ne ovat Tilda papereista tehtyjä. Seuraavalla hyllyllä on lahjapaeri rullia.
Talon seinissä on tapetteina Tilda papereita, ne ovat todella hyvää materiaalia!! Paperit ovat paksuja joten peittävät seinään jääneitä röpöstyksiä ja paperit on helpot liimata vain puikkoliimalla paikalleen, ei tule kupruja!! Suosittelen!
Myyntitiskin maalatut kukkaset piilotin maalin alle, jotta sopii paremmin liikkeen tyyliin. Hyllyn päässä on lahjapaperi rulla, josta voi repäistä sopivan palasen lahjapaperia. Arvaattekos mistä tuo metalliosa on??
No sehän on henkseleiden sellainen säätö juttu, oikein passeli tähän hommaan :) Samalla idealla, hiukan erilainen lahjapaperi systeemi on Violetan kukkakaupassa :)
Edellisen postauksen sininen kaappi on kokenut myös hurjan muodonmuutoksen, vaikkei heti uskoisikaan ja siitä suuri kiitos miehelleni. Hän sahasi kaapin lyhyemmäksi ja kavensi takaosan. Minä kaiversin altaan aukon hiukan edemmäs, jotta allas istuu paremmin kalusteeseen ja sotkin kaapin maaleilla.
Kaappi sai myös maalaamani hanan, joten kyllä nyt kelpaa tiskailla. Vetimet vielä puuttuvat, mutta olen todella tyytyväinen, että tämä kirppislöytöni löysi paikan nukkekodistani ja on hiukan Shappy chic tyylinen...vaikka työmäärää ajatellen helpommalla olisi päässyt rakentamalla kokonaan uusi kaappi :D :D :D
Kylppärissä on tapetteina Tilda paperia, lattia on vielä tuumauksessa...jotain kaakeleita luultavasti.
Edellisen postauksen kylppäri kalusteet ovat myös saaneet uutta ilmettä. Mieheni kaiversi puukolla tuon kylppärikalusteen altaan isommaksi, se oli ennen vain sellainen, hassu, pieni, pyöreä kolo. Altaan sivut ovat tulitikun pätkät.
Hanat ja saippuatelineen olen poistanut Villa Vanillan pesupöydästä ja kiva oli nekin saada käyttöön. Hanoja pitää paikallaan metalliset helmet. Kaapin alaosan töpöttelin ensin kokonaan ruskealla maalilla ja sen päälle olen sutinut valkoista ja vaniljaa, jotta muistuttaisi sellaista vanhaa kaappia. Yläosan kiiltävä maali on öljymaalia, siitä tuo kiiltävä pinta. Vetiminä maalatut rautalangan pätkät.
Wc-pöntön muokkausessa pääsi (joutui ;D) mieheni taas hommiin. Pönttö oli sellainen pitkä, tasapötkö suikula. Mieheni sahasi pöntön lyhyemmäksi ja kaiversi pöntänjalan pyöremmäksi ja kaarevammaksi. Pöntön alaosan olen taas maalannut öljymaalilla, mutta yläosa on vesiohenteisella Helmi kalustemaalilla töpötelty ja somisteena kiiltokuva :)
Pöntön sisälle mieheni porasi myös syvemmän kolon, jotta olisi aidomman näköinen. Kylpyammeen maalasin myös öljumaalilla, jotta tulee tuollainen kiva kiiltä pinta. Hanat maalasin hopean värisellä akryylimaalilla.
Makkari, olohuone yhdistelmään käytin tapetteina Tilda papereita. Takaosan tapettiin sai tehdä rumia jatkoksia, kun tämän malliset paperit harmillisesti loppuivat kesken ja yritän nyt käyttää tähän taloon mahdollisimman paljon jo olemassa olevia tarvikkeita.
Kauan sitten tekemäni uuni on saanut myöskin valkoista maalia pintaansa...ehkä sitä pitäsi hiukan sotata :)

Tämmöisiä tekeleitä tällä kertaa, pitää tästä lähteäkin hiomaan ja maalaamaan niitä ikkunoita.

Wanhan ajan markkinoillekin olisi tarkoitus tulla ja jos tämän näköinen mamma siellä heiluu, niin tule ihmeessä moikkaamaan!!...Niin ja ei tarvitse olla hiljaa, vaikka tyynyn teksti niin kehoittaakin ;D ;D tyyny liittyy noihin ompelu juttuihini :D :D :D

Ai niin ja ne nimilaput, ne mukaan myös!!!

torstai 9. heinäkuuta 2009

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty ;D

Villa Marengin rakennustyömaalla on ollut hiljaista, rakennuttaja on vain lorvaillut ja piipahtanut hetken mummolassakin. :)

Rakennustyön edistämiseksi piti hiukan suunnitella ja sommitella, jotta jonkinlainen älyn väläys ja inspiraatio iskisi. Tässäpä teillekin öiseen aikaan otettuja pimeitä ja kellertäviä kuvia.

Ensin kokonaiskuvaa. Väliseinät eivät sitten ole kiinni ja kenottavat miten sattuu.
Villa Marengin putiikin paikka oli tietysti ihan selvä juttu, tuohon isompaan aukkoon tulevaan ikkunaan saa pienen näyteikunan.
Tavarat eivät sitten välttämättä ole lopullisia, mutta paljon on tullut jo näperrettyä, varsinkin rautalanka juttuja :D Nukkelasta ostamani pyykkilaudan tuunasin maaleilla ja kiiltokuvalla.
Ja arvaattekos mistä kuvan peilin olen tehnyt?! No poika näitä osia antoi vanhasta rikkoutuneesta kännykästään :) oli ihan valmis tuollaisenaan... maalia hiukan töpöttelin pintaan, jottei olisi niin muovisen näköinen.
Tätä hyllyä yritin sovitella jo Villa Vanillan pesutupaan, mutta tänne se sopii kuin nakutettu. Hyllyssä on jo jonkinlaista tavaraa.
Ylähyllyn purkkien tekemiseen vallan ihastuin, harmi kun materiaalia kertyy niin tuskauttavan hitaasti...eli alaosa on hammastahnatuubin korkki, yläosa nappi. Osat olen vain liimannut yhteen, maalannut ja kylkeen olen liimannut kukkapaperia ja tulostamani tekstin.
Leivosvati on lainassa Villa Vanillasta, Marenkiin pitäis varmaan tehdä omansa...turkasen työläs tehtävä vaan. Rajähtänyt korintekele vieressä pitää sisällään paperikääreisiä saippuoita.
Marengin myynti tiski taitaa olla tässä. Katkaisemani hyllykön yläosa on Villa Vanillassa, mutta alaosa on tänne oikein passeli. Kassakoneen ostin Nukkekoti ja lelun pöydästä Tampereen messuilta ja reutteria.
Tuliskohan tähän sitten keittiö. Sininen kaappi on tänne aivan liian suuri ja sitä vastapäätä ostamani pöytä on Tampereen messuilta Nukkekoti ja lelun pöydästä ostamani hyllykkö, sen tuunaus on vielä pahasti kesken.
Kahvi ja tee-purkit olen tehnyt Marjatan idean mukaan.
Tässäkin jotain viritystä. Leipälaatikko on myös keskeneräinen, olen tehnyt sen ihan pahvista, oman leipälaatikkomme mallin mukaan..siitä puuttuu vielä kansi.
Veskin suunnittelua. Minullahan on tosiaan näitä veskinkin kalusteita, joita sain yhtenä jouluna lahjaksi. Tännehän ne sopivat muokkauksen jälkeen. Villa Vanillaan täytyy sitten ostaa uusi kylpyamme ;D Pönttö on keskellä ikkunaa, kun ei kuvauksen ajaksi sopinut mihinkään muualle ;D
Tämä on talon vaikein suunniteltava tila, tuo ikkunasyvennys on oikeastaan tosi vaikea sisustettava. Ensin ajattelin, että nukkumispaikka on siinä, mutta oishan se kiva ihan sänkykin laittaa. Olemassa oleva (joskus joululahjaksi saamani) metallisänky näytti turhan suurelta. Tämä olisi aika kiva, mutta sitten joutuisi Jonah poika Villa Vaniljasta olemaan ilman sänkyä..no eipä ole kyllä huonettakaan pojalla, joten saa nyt nähdä. Jonkinlainen olohuone makuuhuone viritelmä tähän kaiketi tulee

Virkatut tyynyt ja sängynpeite ovat Maisan taitavaa käsialaa. Vaatekaappi on muovinen Lunby kaappi on tuskin jää tuohon.
No joo minäpä jatkan suunnittelua, ehkäpä tämä tästä avautuisi :)