lauantai 28. maaliskuuta 2009

Tunnustusta ja Rautalankailua

Villa Marenki on saanut tunnustusta! Lämpimät kiitokset Merjalle!!! Ihan häkellyttävää! Kenelleköhän tämänkin nyt osaisi jatkaa, ihania blogeja on niiin paljon. Laitanpa mietintä myssyn päähän!
Rautalankailua taasen tullut harrastettua, eli uusia kokeiluja. Takana rähjäinen ja kulahtanut lintuhäkki... no tuossa häkissä ei taitaisi mikään tintti pysyä :D mutta ihan somisteeksi Villa marengin puotiin. Taivuttelin myös kaksi pientä linnunhäkkiä, joiden sisällä oikeat kynttilät. Prototyypin esittelinkin jo tuolla Pippurisen puolella, niin ja sen kuka sen sai :) Joukossa myös munakori ;D näitä sitä riittää :) Kaikkia vääntelyjä olen sitten sotkenut automaalilla.

maanantai 23. maaliskuuta 2009

Vilukissalle

Aurinko on ihanasti pilkahdellut, mutta tällainen vilukissa kuin minä, hiihtelen aina villasukissani. Vanhassa talossa aina joku nurkka vetää ja vuotaa.... ilmastointi siis pelaa! ;D
Kangaslaatikoitani penkoessa, käsiini sattui aivan ihanaa flanellia. Mikäköhän vauvan vaate söpöstys tästäkin oli tarkoitus tehdä... no eipä tullut vauvan vaatetta, vaan Marengin myyjättärelle huopa ja pari tyynyä. Tyynyissä täytteenä yllätys, yllätys mannaryynejä... jokohan nämä tyynyt riittäisivät :D :D Huopaan tein sivureunat liimaamalla, mutta alareunoihin ompelin ompelukoneella tiheän tikin, noin puolen sentin päähän ja sitten purin ylimääräiset kankaat käsin, tuli todella kivat hapsut reunoihin!

perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kirppikseltä kaappi

Haa kadonnut kuva löytyi! Lähi kirppikselta harvoin löytää mitään juuri nukkekotiin, joskus kuitenkin jotain. Tämä rähjäinen kaappi on jotenkin niin symppis. Pöytälevyssä on yksi pesuallas ja on siinä varmaan ollut joskus hanakin. Jotenkin tämä vaikuttaa niin korkealta ja syvältä, vaikka sitten verratessa muihin nukkekodin kalusteisiin ei sitä olekaan. Olin kyllä ajatellut Marengin keittiöön upeaa neliskanttista allasta, joten saa nyt nähdä mitä tästä tulee, kun ei ole sitä taloakaan :D no odotellaan odotellaan.

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Jauhopeukalo

Ennen Taikasormet messuille menoa, minä innoissani tein massaleivonnaisia, niin ja innoissani sitten poltinkin niistä osan :D Tässä pelastuneita suklaa keksejä. Vuoka on pahvia ja reunus aaltopahvia.
Cup cakes :) Näille kävi ohraisesti, eli päälliset paloivat, mutta eipä hätiä mitiä...automaalia pintaan ja hyppysellinen tomusokeria, Nam Nam ;D ;D vieressä donitseja
Suklaa kakkukin oli melkein musta päältä ja sitä koitin maalilla, lakalla ja kaakaojauheella parannella, kuten takana näkyvää kermakakkuakin.
Villa Marenkiin täytyi tietysti tehdä marenkeja..näyttävät kyllä popcorneilta :) Muffini vuoka on aaltopahvia. Marenkien alunen korunosa
No täytyy koittaa vielä uudestaan tätä "jauhopeukalona" oloa, toivottavasti paremmalla onnella.

maanantai 16. maaliskuuta 2009

Piipan pipertämää

Post...siis itelloonit, muistavat nukkekoti harrastajaakin tasaisin väliajoin. He työntävät postilaatikon täyteen kaikkea tarpeellista kuten mainoksia ja tarpeetonta, kuten laskuja.
Laskuillahan ei tietenkään tee mitään, mutta mainoksilla kylläkin. Niistä voi leikellä sopivia kuvia ja näpertää keittiönpöydän ääressä kaikenlaista mukavaa. Kuten noita lehtiä ja lankavyyhtien vyötteitä. Tyynyn tekele ja neulomus on napattu, sieltä ihka ensimmäisistä tekemistäni room bokseista.
Ei ei minun kärsivällisyyteni ei luonnistu tuohon virkkaamiseen, tuollaisen sotkun sain aikaiseksi :)
Lopuksi vielä tuokio kuva..ei nämä eivät ole Marengin asukkaita vaan pikku herrojeni Samiksia..niin kun on kuulemma monta samanlaista..no kuvassa ne yksilölliset erilaiset :D :D Kivat leikit syntyi äitin kuvailun lomassa :D Isä näköjään on se mestari kutoja :)

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Muodonmuutos, kehdosta penkiksi ;D

Nukkekoti harrastuksen alkumetreillä, joulupukki muisti minua kalustesetillä, johon tämä kyseinen kehtokin kuului. Olen koittanut sitä sijoitella Villa Vanillaan, mutta yrityksistäni huolimatta, ei se sinne tahtonut. Edessä oli siis taaperoiän jättäminen taakse ja siirtyminen muihin tehtäviin.
Ensin pieni hajoitus operaatio ja sen jälkeen kehto ei ollut enää kehto laisinkaan.
Siitä muotoutuikin puinenturkoosi sohva. Sohva joka on taatusti parhaimmat päivänsäkin nähnyt, lieneekö ollut pihamaalla sateessa.
Takajalkoihin käytin lisänä Eurominis sorvauksia.
No niin ovathan ne hassut venkurat :D :D No pääasia, että pystyssä pysyy ja kestää.
Ja sitten hiukan somistusta. Suloiset tyynyt olen tehnyt kirppikseltä löytämästäni vanhasta pöytäliinasta, johon myös tuo pitsi kuului, siitä tuli oiva peite.

Wooperin taituroimat astiat ja lattialla pilkottavan korin olen ostanut Taikasormet messuilta. Korissa oleva tyyny on nalletalon wc:n verhojen ylijäänyt palanen :)
Toisenlainen tunnelma. Vanha kulahtanut pinnasängyn lakana on löytynyt myöskin kirpputorilta. Kirppis kankaat ovat siitä oivallisia nukkekoteiluun, koska ovat jo käytön pehmittämiä.
Tämä suloisistakin suloisin ruusu-kangas on vain odottanut paikkaansa. Olen saanut tämän Riitan blogin arvonnassa. Sopii Marengin tyyliin ihanasti! Kaikissa tyynyissä on täytteenä sekä mannaryynejä, että vanua. Vanu antaa muotoa, mutta mannaryynin ansiosta tyynyjä voi asetella paremmin ja pysyvät paikallaan napakasti, eivätkä lentele :)
Pikkiriikkisiä saippuoitakin näpräsin.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Pieni matto

Kaiken tohotuksen ja tunaroinnin keskellä syntyi pieni matto (ei ole oikeasti noin kellertävä, taitaa olla kamerassa akku lopussa) Tampereen Taikasormet messuillakin tuli käytyä..no rahathan oli lopussa aika alta yksikön, mutta kotiin viemisiäkin löytyi, niitä voi kurkata tästä!

Messuilla Sinooperin osasto oli minulle kyllä suuri pettymys, ymmärrän että kotimaista paperiteollisuutta pitää tukea, mutta ei Tildaa ei yhtään Tildaa höh ja vielä kerran höh!!! Ajattelin ostaa paperiarkkeja tapeteiksi yms. no rahatkin taisi olla siinä vaiheessa finito, kun Sinooperin osastolle löysin, joten eipä tuo harmittanut kummemmin :D

Sormet syyhyäisivät hirmuisesti jo kaikenlaisen pienen näpertämiseen, mutta kun ei ole sitä taloa niin täytyy hiukan hillitä itseään, jotta sitten näkee mitä sinne oikein mahtuu. Saa nähdä kuinka hyvin päätös pitää..no minut tuntien ei sitten ollenkaan :D :D

Olen yrittänyt sitten puuhata Villa Vanillan kimpussa, jos sinne saisi jotain aikaiseksi, omaankin kotiin tietysti on tullut näperrettyä kaikenlaista. Eli kokoajan hirmuinen tohotus on päällä! :)

tiistai 3. maaliskuuta 2009

Verkosta koriin

Otsikosta tulee kyllä mieleen enempi jotkut koripallo pelit, mutta edelleenkin täällä rautalankaa on väännelty ja kieputettu. Virpin blogissa, Vaili ryhtyi kanafarmariksi ja siitä se ajatus sitten lähti. Eli mieltä jäi vaivaamaan, että miten nukkekoti koossa voisi tehdä kanaverkkoa, joka voisi olla kivaa esim. kalusteiden ovissa jne. Aikani wc kaapin kanaverkkoa tuijotettuani (niin eihän kotiäideillä muutakaan "järkevää" tekemistä ole :D ) ryhdyin tuumasta toimeen ja tällainen kokeilu siitä sitten syntyi.
Teippasin kymmenen ohutta rautalankaa maalarinteipillä pöytään kiinni ja aloin kieputella, ehkä tuo kuva kertoo paremmin, kuin minun mitkään epäselvät selitykset miten kieputtelin. Mietin tuossa, että nuo reunimmaiset rautalangat voisivat olla paksummatkin, jotta työstä tulisi suorempi, vaikka tätä verkkoa voikin muokata ja asetella sitten paremmin paikalleen. Kaappi vain puuttuu mihin tämän sitten laitan, mutta tulipahan kokeiltua. :D :D
Tällainen korikin sitten tuli tehtyä.
Eli jonkin sortin säilytyskori Villa Marengin sisutuspuotiin.
Tavoistani poiketen sidoin ensin nipun rautalankoja yhteen ja vasta sitten aloin kieputtaa rautalankaa, näin sain pysymään nuo rautalangat paikoillaan paremmin. Tähän koriin kokeilin tehdä myöskin jonkinsortin jalat.
Pikku herrani 3v tuumasi, että äiti se jaksaa tehdä noita hämähäkin verkkoja, äiti on hämähäkki äiti :D Hämähäkin verkoilta nämä tekeleet varmaan alkuun vaikuttavatkin! :)

Aina sanotaan että pitää varoa mitä lasten kuullen suustansa päästelee. No minä vain tuumasin ääneen, että höh tästäkin korista nyt tuli tällainen venkura, niin neitini tuumasi siihen, että äiti sinähän pidät kaikesta rähjäisestä!!!...
Onhan se kyllä totta, mutta enhän minä näillä tekeleilläni ole sitä kokoaikaa ollut hakemassa...eikun, niin tietenkin sehän on koko ajan ollut tietenkin tarkoitus :D :D :D

maanantai 2. maaliskuuta 2009

Rautalangasta väännettyä

Monetkin asiat ovat niin, että kun ei ole ohjetta niin siihen ajatustyöhön menee hirmuisesti aikaa, saa kertakaikkiaaan vääntää rautalangasta, että miten se nyt taas menikään tai miten ihmeen tavalla sen voisi tehdä.

Tällainen kerrosvati prototyyppi syntyi eilen kokeilun ja pähkimisen lopputuloksena. Sitten piti kokeilla myöskin väännellä noita koreja (lähinnä tuota rivan teko tapaa kokeilin, yritin sitä yksinkertaistaa), joita olen tehnyt aiemminkin, mutta hiukan erilaisiakin seinäkorimalleja sitten kokeilin.
Yhtä koria sitten hiukan sudin maalillakin, tarkoitus oli tuota kerrosvatiakin, mutta pitää tehdä ehkä toinen sellainen maalattu versio.

Osaisikohan sitä näitä vääntelyjä tehdä ihan 1:1 koossakin, kun näitä minijuttuja on tullut harjoiteltua :) no materiaali pitäisi kyllä olla paksumpaa, ehkäpä joskus vielä kokeilenkin...pannunalusella voisi vaikka aloittaa. :)